dilluns

Recomanacions Nadal 2016

Arriben les festes de Nadal i una bona manera d'ajudar a fer volar la imaginació d'infants i joves és a través de la lectura. Us deixem amb un recull d'àlbums i llibres que segur faran somriure a grans i petits. 
Bones festes!

CICLE INFANTIL

Resultat d'imatges de despres de la puja kalandra

Després de la pluja
Miguel Cerro. Kalandraka

Un diluvi inunda el bosc i els seus habitants hauran de buscar refugi. La petita guineu s'ofereix per anar a buscar menjar i aigua, però el grup no creu pas en les seves capacitats ni en les seves intencions.




Resultat d'imatges de de quin color es un petó


De quin color és un petó?
Rocío Bonilla. Animallibres

A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat... Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?


CICLE INICIAL

Resultat d'imatges de salvatge emily
Salvatge
Emily Hughes. Libros del zorro rojo

Salvatge és el brillant debut de l’autora hawaiana Emily Hughes. Amb frescor i desimboltura ens explica la història d’una nena que viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. Ella és audaç, valenta i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal estranyament semblant a ella.

Resultat d'imatges de el cavaller impetuos 
El cavaller impetuós
Gilles Bachelet. Joventut

Quan un té una tasca urgent que complir, no es pot deixa distreure... I què hi ha més urgent que defensar un parterre de maduixes amenaçat per l'enemic? El cavaller Impetuós se'n va cap a la batalla. Bé... Encara no... Un àlbum ple d'humor en el qual descobrim l'hàbit d'ajornar les coses importants, ple de detalls còmics en cada il·lustració.


CICLE MITJÀ

Resultat d'imatges de la màquina del  temps
La màquina del temps
Meritxell Martí. Cruïlla

Una altra aventura de l’Estel i el Pol, en un viatge que els portarà a recórrer la història a bord d’una màquina del temps… O potser no és això, el que passa?Alerta, el temps s’ha tornat boig! Una nova aventura de l’Estel i el Pol, en un viatge que els portarà a recórrer la història a bord d’una màquina del temps.


Resultat d'imatges de quantes arrels de gerd necessites per ser feliç
Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?
Montse Junyent. Comanegra

Una família de castors comença una cursa desbocada per construir llodrigueres i acumular allò que tant els agrada: arrels de gerd. Aviat, però, els excessos tindran conseqüències, les arrels s'esgotaran i les fortes pluges acabaran destrossant les llodrigueres. Com aconseguiran escapar d'aquest carreró sense sortida?
El llibre que teniu a les mans us ajudarà a explicar als més petits com s'originen les crisis econòmiques i quins valors són necessaris per recuperar-se d'una situació com aquesta.

CICLE SUPERIOR

Resultat d'imatges de res no és com diuen els contes
Res no és com diuen els contes
Anna Tortajada. Animallibres

La Júlia està a punt de fer deu anys. Li sembla que, així que compti els anys amb nombres de dues xifres, ja serà gran. Ella, però, no té ganes de fer-se gran. No, no es vol fer gran, però tampoc no sap com evitar-ho. Ni sabria com arribar al País de Mai Més, on les criatures no creixen. Per sort. Perquè està segura que tampoc no li agradaria ser una Nena Perduda


Resultat d'imatges de la teranyina de la carlota
La teranyina de la Carlota
E.B. White. Viena

Aquesta és la història d’una nena que rescata un porquet anomenat Wilbur, que ha nascut molt escanyolit, i de la millor amiga d’en Wilbur, una aranya grisa i peluda que es diu Carlota. I d’uns grangers que tenen la intenció de preparar un esplèndid dinar que no pinta gaire bé si ets un porquet molt tendre. Per sort, la Carlota té un pla magnífic per salvar la vida d’en Wilbur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada